evian
by ISSEY MIYAKE


“evian BY ISSEY MIYAKE” is now on sale around the world as the 2011 limited edition that the natural mineral water brand “evian” has developed in collaboration with ISSEY MIYAKE as part of its yearly project “evian Designer Bottle”.
Emphasizing the typical bottle shape of evian, the source of life, ISSEY MIYIAKE drew inspiration from the clothing of PLEATS PLEASE ISSEY MIYAKE to create a modern and colorful floral design full of life, joy and the breath of liberty.




BRANCUSI
OBJECTS AT AUCTION







The FEED 
Cocktail and Market of Sustainable



  




The FEED Foundation is a non-profit organization dedicated to raising awareness and funds to ensure nutritious school meals for all children as a first step to improving the global food system.
In partnership with FEED Projects, LLC, the FEED Foundation has provided over 50 million school meals to children in the developing world through the United Nations World Food Program school feeding operations.
Each year the FEED Foundation and FEED Projects, host a holiday FEED-Raiser & Market. Proceeds from this year’s event will benefit children in Haiti through the FEED Foundation’s FEED Haiti Fund, Gilt City, and Urban Zen’s Hope Help Relief Haiti initiative.  
It also gives guests the opportunity to shop for holiday gifts of FEED products and a wide range of artisan goods that have been specially selected for their far-reaching philanthropic and humanitarian capacities.




by Urban Zen & The FEED Foundation



Como todas as escolas budistas, o Zen remete suas raízes ao budismo indiano. A palavra zen vem do termo sânscrito dhyāna, que denota o estado de concentração típico da prática meditativa. Na China, esse termo foi transliterado como channa, e logo reduzido à sua forma mais curta, ch'an (禪). Daí para o coreano como sŏn (선), e finalmente para o japonês como zen.






Segundo os relatos tradicionais, o estilo de prática Zen foi levado da Índia à China pelo monge indiano Bodhidharma (em japonês, Daruma), por volta do ano 520 d.C. No Zen japonês monástico, há duas vertentes principais: Soto e Rinzai. Enquanto a escola Soto dá maior ênfase à meditação silenciosa, a escola Rinzai faz amplo uso dos koans, ou enigmas, charadas.
Atualmente, o Zen é uma das escolas budistas mais conhecidas e de maior expansão no Ocidente.





Zazen





Para experimentar a realidade diretamente, é preciso desapegar-se de palavras, conceitos e discursos. E, para desapegar-se disso, é preciso meditar. Por isso, o zazen ("meditação sentada") é a prática fundamental do Zen.
Ao meditar, o praticante senta-se sobre uma pequena almofada redonda (o zafu) e assume a postura de lótus, a postura de meio lótus, a postura burmanesa ou a postura de seiza.
Unindo as mãos um pouco abaixo do umbigo (fazendo o mudra cósmico), ele semicerra suas pálpebras, pousando a vista cerca de um metro à sua frente.
Na escola Rinzai, os praticantes sentam-se virados para o centro da sala. Na escola Soto, sentam-se virados para a parede.




GOOD GUIDE
Um Guia Revelador




 

GoodGuide provides the world’s largest and most reliable source of information on the health, environmental, and social impacts of consumer products.




by GoodGuide




DIYcouture has made an unusual clothing collection: rather than purchasing a garment, the DIYcouture customer purchases a book containing a set of simple, visual instructions, which help them to make that garment themselves.






The books remove the need for complex sewing patterns. Diagrams and pictures take the maker through the creation process, so that unique, personally fitted pieces of clothing are accessible to anyone.
  





The DIYcouture collection consists of twelve simple, classic pieces that can be almost endlessly re-invented.
These form the seed of an infinite, mushrooming mega collection by a multitude of makers. Each of the pieces is a possibility brought to life again and again in a new incarnation by every person that chooses to sew it themselves.






Inspired by the thousands of invisible pairs of hands around the globe that make the clothes we buy, DIYcouture hopes to inspire people to turn off their screens and get up to their elbows in the 3-dimensional world of creation. It supports the slow revolution. Helping people to produce garments that are precious, rather than disposable, this is the antithesis of fast-fashion.



 
Consciência e Sensibilidade na Moda



 


Stella é símbolo eco fashion. E faz questão de mostrar que moda eco não é artesanato nem se restringe à camiseta e calça crua. Gostar de roupa sofisticada, de se vestir bem e ao mesmo tempo se preocupar com meio ambiente é possível sim. Ela diz que não faz fast fashion e não quer ver suas criações jogadas no lixo no fim de uma estação. Suas roupas são feitas para durar.
Não é para menos que ela defende esta causa. “Aconteceu naturalmente pois eu fui criada em uma fazenda orgânica no interior da Inglaterra e todos somos vegetarianos”, disse a estilista em entrevista à jornalista Suzy Menkes.





 Seu pai é um defensor do meio ambiente. Sua mãe, Linda McCartney, era uma ativista nata em defesa aos direitos dos animais. Estranho seria se Stella não fosse engajada. Ela cresceu neste ambiente. E na sua profissão ela aplica esses valores. “We live on this Planet and we need to look after it”, disse a estilista em entrevista para publicação inglesa The Ecologist.
Na prática, Stella McCartney não usa couro de vaca na sua coleção. É expressamente contra o uso de pele de animais. Ela inclusive apoia o PETA e já fez vídeo para eles. Para a Adidas, suas criações são produzidas em tecidos de PET reciclado e algodão orgânico. 






Sua linha de lingerie lançada em 2008 é feita somente com algodão orgânico e mostra que é possível sim ser eco sexy. Além disso, a maioria de suas lojas e seu headquarter recebem energia de fonte eólica, usam sacolas de papel reciclado e outras feitas com milho biodegrádavel. Stella valoriza trabalhos locais dos quatro cantos do mundo, como da Itália, Índia, Japão, por exemplo.
E tem mais, a sua marca de cosméticos é eco, 100% orgânica. Lançada em janeiro de 2007 a Care desenvolve e vende produtos de beleza orgânicos e certificados pela Ecocert. Não são testados em animais, não são geneticamente modificados, não usam conservantes químicos nem ingredientes petroquímicos. As fragrâncias são originárias de óleos essenciais orgânicos.





by Green Carpet
Street Etiquette
RAPAZES DE FINO TRATO






Joshua Kissi and Travis Gumbs are the owners of the style blog Street Etiquette which is making ample waves from the city of New York to the world. With the explosion of menswear what they do is provide the vision from a urban perspective and look to connect with individuals worldwide. Expressing their influences from various boundaries and eras ultimately constitute to their personal style.  
Appearances in magazines from GQ to Complex the 20 year old duo from the Bronx are excited with their current position and looking ahead to the future.  Ranked ‘Best Men’s Style Blog’ by the Guardian UK and selected ’40 bloggers who really count’ by the London Times have been some of the accolades this 2 year old blog has achieved.









  

  
























by fvf
DEIXA IR





 


Algumas pessoas encontraram jeitos particulares de lidar com o excesso. Lia Diskin, é exemplo. Tudo o que ela não movimenta num período de dois anos é doado. Podem ser livros, roupas, CDs, objetos de decoração, o que for. Sua biblioteca pessoal, hoje, não ultrapassa os 500 volumes. Para Lia, que possui meia dúzia de pares de sapatos - "Não preciso mais, só tenho dois pés"-, essas cinco centenas de livros são aquelas chamadas imprescindíveis, que ela está sempre a folhear e pesquisar. 

Segundo o químico Flávio Maron Vichi, professor do Instituto de Química da USP, dois anos é realmente o tempo-limite para um livro sobreviver sem estragos. "Depois disso, ele começa a se e ganhar manchas, resultado da falta de oxigênio", diz. Outros objetos, como CDs, quadros e fotos, também precisam ser arejados constantemente. Além da limpeza, necessitam de ventilação, fundamental para evitar fungos. Portanto, faz todo sentido passar as coisas adiante se num determinado período - você pode adotar a política dos dois anos ou criar um prazo-limite só seu - não precisou delas para nada.
 





O budismo diz que o apego pode nos asfixiar, especialmente quando a relação com os objetos é compulsiva, de pura posse.
Tomio Kikuchi, fundador do Instituto do Princípio Único e um dos introdutores da macrobiótica no Brasil, acha que o consumo deve ser equilibrado para que haja boa eliminação. "Quando retemos demais, ficamos doentes. Isso vale para os alimentos, os pensamentos e até os objetos", diz ele. A eliminação é vital para manter o organismo desintoxicado e saudável. Assim também funciona com a mente, o espírito e a casa.
Os índios sempre souberam disto: a acumulação não existe na natureza, porque tudo o que é retido vira fonte de destruição. Foi só quando se tornou sedentário que o homem começou a se entulhar de coisas, que passaram a ser necessárias quando nunca haviam sido.




texto by Vida Simples
edição by Van Mariano
VDC
pour la Liane



 




Tous les articles en cuir du VDC sont fabriqués en Afrique, par un artisan sénégalais.



  


Une partie des bénéfices de ces articles est reversée à l'association "La Liane" qui s'occupe de l'hébergement, de la scolarisation et des soins des enfants des rues au Sénégal.
THAI  SALAD                                                       



 



Scour a large supermarket or Asian grocer for additional ingredients with which to infuse your sauce – galangal, Thai sweet basil, coriander root… the more the merrier. Serves four.



Ingredients

400ml tin coconut milk
1 lemongrass stalk, pounded
6 lime leaves
1 very hot red chilli, cut in half
6 little red shallots (60g in total), peeled and very thinly sliced
40g ginger, peeled
½ tsp palm (or caster) sugar
1 tbsp thick tamarind water (that is, tamarind pulp whisked with hot water and strained)
½ tsp sesame oil
½ tsp soy sauce
1 tbsp fresh lime juice
150g Thai wide rice noodles
240g cooked butter beans
2 medium mangoes, peeled and cut into 2cm dice (400g after dicing)
20g coriander leaves, chopped
20g mint leaves, roughly chopped
½ tsp salt
80g cashew nuts, toasted and crushed roughly




by Yotam Ottolenghi
BUY NOTHING DAY






A few people start breaking their old patterns, embracing what they love (and in the process discovering what they hate), daydreaming, questioning, rebelling. What happens naturally then, according to the revolutionary past, is a groundswell of support for this new way of being, with more and more people empowered to perform new gestures unencumbered by history.
Think of it as an adventure, as therapy – a week of pieing and pranks, of talking back at your profs and speaking truth to power. Some of us will put up posters in our schools and neighborhoods and just break our daily routines for a week. Others will chant, spark mayhem in big box stores and provoke mass cognitive dissonance. Others still will engage in the most visceral kind of civil disobedience. And on November 26 from sunrise to sunset we will abstain en masse – not only from holiday shopping, but from all the temptations of our five-planet lifestyles.




Recycled Jewelry







In an attempt to explore the dichotomy of fixed versus migrational living, Djrudjica Kesic has developed a series of accessories rooted in the notion of domesticity. Using her personal belongings in an unconventional manner, Kesic, a jeweler from Melbourne, Australia, has deconstructed these “preloved” objects, such as pillowcases and wooden chairs, and re-purposed them, often hiding within them small, polygonal, house-like shapes. Utilizing these materials as an unorthodox foundation for her work, Kesic has created a variety of wearable odes to the complex concept of home, place and migration.







 
 


Explaining her concept for the event, Sejima said: 'The idea is to help people relate  to architecture, help architecture relate to people and help people relate to themselves. 
There will be independent spaces for each architect or each theme, which means that 
the participants will be their own curators. In this way contributors will design their 
own space and make presentations that consider the experience of the visitor both 
physically and conceptually. It will be a series of spaces rather than a series of objects.'
'The buildings, the atmosphere they create and the way they are designed may be a central point of departure for the next venice architecture biennale. 
(...) Now that we are in the twenty-first century, we can take this opportunity to step back and assess the spirit of our current times through this international exhibition of architecture, exploring the essence of contemporary architecture and the importance of new relationships when we enter the future. 
A significant point of departure could be the concept of boundaries and the adaptation of space.(...) It could be argued that contemporary architecture is an afterthought and perhaps and easing of borders themselves.'



by designboom

Il est loin le temps où cette adresse planquée dans une impasse, derrière la place de Clichy, n’appartenait qu’à quelques heureux. Il a suffi d’un article élogieux du Fooding sur la belle cuisine tenue par les deux anglaises - formées à l’école Rose Bakery (Paris) pour l’une et St. John Restaurant de Fergus Henderson (Londres) pour l’autre - pour que la parenthèse enchantée se referme. Désormais on y fait la queue. Mais rendons au Fooding ce qui appartient au Fooding : c’est l’une des meilleures adresses de la rentrée. On se damne pour l’anguille fumée et pickles sur pain grillé, la soupe au cresson (et toutes les autres), les plats du jour très brit’, les apple crumbles sortant du four, les scones maison, le brunch du week-end, le coin épicerie, le service bien luné…
Formules : Salon de thé dès 10h et l’après-midi - Menu 11euros la semaine au déjeuner & brunch sur mesure le week-end.

 6 impasse de la Défense 75018 Paris - t. 01 44 70 75 50
Ouvert du mercredi au samedi de 10h à 23h & le dimanche de 10h à 19h.
Fermé lundi, mardi et jours fériés.









Le roi du udon ouvre une deuxième enseigne plus haut de gamme à deux pas de son restaurant de la rue Sainte-Anne. Dans un ancien bistrot tout en bois et miroirs, Kunitoraya propose ses nouilles nippones à tremper dans d’excellent bouillons chauds ou froids, accompagnés de tempuras délicats, des onigiri au poisson et aux algues à dévorer d’une bouchée et des tapas à partager. Le mélange d’un décor typiquement parisien et des saveurs du soleil levant est une grande réussite, pour les yeux et les papilles. 

5 rue Villedo 75002 Paris 




by Vogue Paris

BELLOCQ TEA ATELIER

 
                 

You don't have to tell your oolong apart from your pu-erh to know that any shop claiming to use authentic essence of Bergamot to replicate what Earl Grey himself would have sipped over a century ago, is well worth a visit. Bellocq, the newly opened 'tea atelier' on the King's Road, was recently only available in New York, until founders Heidi Johannsen Stewart, Michael Shannon and Scott Stewart decided that we devoted tea-drinkers of the UK deserved a pick of the leaves too.






Pledging to stay true to the spirit and customs of tea production, the brand has fixed its sights on working with responsible gardens and merchants to get its tea supply. The result is a carefully curated selection in the London shop, ranging from pure whole leaf varieties for the purist, to the brand's palette of blended teas for the more adventurous soul.
 




Teas have names such as No. 22 Noble Savage and No. 39 Hindu Holiday, but these aren't just pretty names - the tea atelier is a tasting and design studio and not just a shop space, so all their blends are concocted on site, with an emphasis on small-batch quality teas that evolve seasonally. Ask for the 'tea cupping' service, which as the name suggests, is a process in which clients can taste and evaluate the quality of blends.

 


by Wallpaper